«Η ΠΑΣΚΕ δεν αποτελεί βραχίονα κάποιου κόμματος, Κυβέρνησης, εργοδότη ή μηχανισμού» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ενόψει του 35ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 2013 στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι η ΠΑΣΚΕ θα εργασθεί για τη συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής δύναμης σε μια ευρεία κοινωνική συμμαχία στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς ενώ άσκησε κριτική στις αριστερές παρατάξεις, αυτόνομη Παρέμβαση και ΠΑΜΕ, λέγοντας ότι «υπάρχουν παρατάξεις που λειτουργούν σαν κόμματα και κόμματα που λειτουργούν σαν παρατάξεις».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η ΠΑΣΚΕ έχει ριζική και ουσιαστική διαφωνία με τις μνημονιακές πολιτικές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική υποστήριξη που παρείχε κατά το παρελθόν σε χώρους που υπέγραψαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια, ο πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ τόνισε ότι αισθάνεται «θλίψη και ντροπή».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να εμφανισθεί στο συνέδριο νέα παράταξη προερχόμενη από τον δικό του χώρο, είπε ότι δεν το εύχεται, όμως αισθάνεται βέβαιος, «ότι σε κάθε περίπτωση η ΠΑΣΚΕ θα είναι η πρώτη και μεγαλύτερη δύναμη».