Απαντώντας στις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση για να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απολύσεων στο δημόσιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – μολονότι δεν το συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα, όπως σημειώνει, στην σχετική ανακοίνωσή του – ξεκαθαρίζει ότι ο σχεδιασμός του «επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων».

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα ήθελε να τονίσει ότι σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί», σημειώνει.

Και τονίζει ότι «αμετάθετος στόχος του υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν. Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης. Και αυτό φροντίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».