Ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά ότι θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ένταξη των ιδιοκτητών φορτηγών στον αναπτυξιακό νόμο, για φορολογικές ελαφρύνσεις, μέσω αποσβέσεων, και για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό τους, μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, τόνισε ότι κανένας εργαζόμενος δε θα χάσει τη δουλειά του, πως θα γίνουν μετατάξεις, σημειώνοντας «έχουμε κάνει ανάλογη προετοιμασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ιδίως το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αποτυπωθούν οι θέσεις, που υπάρχουν, και βεβαίως να αξιοποιηθούν οι πλεονάζοντες από τον ΟΣΕ με τον καλύτερο τρόπο, αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη αλλά αυτή είναι η πρόθεση, αυτός είναι ο στόχος και ο προγραμματισμός».

«Εμείς πρέπει να το κάνουμε αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό με τον καλύτερο τρόπο. Παραδείγματος χάριν, ο κύριος Γερουλάνος, σας λέω, έχει ζητήσει για το Υπουργείο Πολιτισμού έναν αριθμό, προκειμένου έτσι να καλύψει τις ανάγκες σε αρχαιολογικούς χώρους, που παραμένουν κλειστοί, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ακόμη ότι προωθείται ρύθμιση για να ελεγχθούν από τα ΚΤΕΟ χιλιάδες οχήματα, που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο. Όπως είπε, θα απαιτείται πλέον για την ασφάλιση του οχήματος και η κάρτα τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ.