Έναν διαφορετικό τρόπο φαίνεται ότι έχει βρει ο Β. Μιχαλολιάκος προκειμένου να ενημερώνει την κυβέρνηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς.

Αντί, λοιπόν, να ζητά συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και να περιφέρεται στα υπουργεία, καλεί τα… κατάλληλα πρόσωπα σε χαλαρό δείπνο και προσπαθεί (με τη βοήθεια του αδελφού του, Κούλη, που μεριμνά για τα φρέσκα ψάρια) να λύσει τα θέματα. Έτσι έγινε και το βράδυ της Δευτέρας…

Σύμφωνα με το «Έθνος» προσκεκλημένοι του δημάρχου Πειραιά, στην ταβέρνα «4 Αδέλφια» στο Πασαλιμάνι, ήταν ο Αντ. Σαμαράς, οι Κ. Χατζηδάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Μουσουρούλης και Χρ. Σταϊκούρας.

Παρών, φυσικά, και ο αδελφός του δημάρχου, Κούλης Μιχαλολιάκος. Όταν έφτασαν οι προσκεκλημένοι, στο τραπέζι τους περίμεναν πέντε τσιπούρες πελαγίσιες, σαλάτες και αρκετά ορεκτικά. Ως καλός οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Πειραιά ανέμενε στην πόρτα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και τους συνόδευσε στο τραπέζι. Μόλις κάθισαν όλοι και άρχισαν το φαγητό, ήρθαν τα… δύσκολα: τα αιτήματα του Β. Μιχαλολιάκου!

Πάντως, η βραδιά τελείωσε ευχάριστα για τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έφυγε από την ταβέρνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας μάθει από τον Β. Μιχαλολιάκο ότι η ομάδα του, ο Ολυμπιακός, είχε κερδίσει στο ντέρμπι του μπάσκετ τον Παναθηναϊκό!