Σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, λόγο των λανθασμένων χειρισμών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, εξελίσσεται η σύλληψη των τεσσάρων στη Κοζάνη και τα όσα επακολούθησαν.

Τουλάχιστον έτσι εκτιμούν στην Κουμουνδούρου και σημειώνουν με νόημα ότι πίσω από τις όποιες αυθαιρεσίες των αστυνομικών είτε στη ΓΑΔΑ, είτε στη Βέροια, είτε οπουδήποτε άλλου, βρίσκονται οι λανθασμένοι χειρισμοί του Δένδια, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Χειρισμοί που θυμίζουν ακροδεξιές πρακτικές. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, στελέχη της Κουμουνδούρου, σημειώνουν, ότι αρκούσε για τον υπουργό να δηλώσει ότι θα ερευνηθούν οι καταγγελίες για βασανισμό των κρατούμενων και αν κάποιοι εμπλέκονται σ’ αυτούς θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Τα υπόλοιπα και δεν χρειάζονταν και δεν εισφέρουν προς την κατεύθυνση να μάθουμε την αλήθεια.

Στο κάδρο βέβαια της Κουμουνδούρου μπαίνει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ο οποίος, όπως λένε, με αφορμή τη δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλη, έσπευσε κατά την πάγια τακτική του να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Την ίδια βέβαια ώρα η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω δεκάδων δημοσιευμάτων σε μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού που κάνουν λόγο για αστυνομική βία, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχέσεις των αρχών με ακροδεξιές ομάδες και κόμματα. Στην περίπτωση των τεσσάρων συλληφθέντων αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε μόνος του έναντι όλων. Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ σημείωσαν το αυτονόητο.

Ότι όποια κι αν είναι η βαρύτητα των αδικημάτων των συλληφθέντων ο βασανισμός, αν βέβαια επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτος. Όσο για τις δηλώσεις Παναγούλη, τη χθεσινή πρώτη αμηχανία, διαδέχθηκαν οι δηλώσεις στήριξης του Βουλευτή. Η ηγεσία εκτίμησε ότι ο κ. Παναγούλης σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσε τους αντιστασιακούς κατά τη διάρκεια της επταετίας με τους τέσσερις συλληφθέντες.

Εξίσωσε όμως τις πρακτικές της αστυνομίας, της τότε και της τώρα. Πέρα από τη σοβαρότητα της υπόθεση η Κουμουνδούρου χθες, κυρίως λόγο των λαθών Δένδια, κατέγραψε τη δεύτερη επικοινωνιακής της «νίκη». Η πρώτη ήταν με το «πειραγμένο» video Διαμαντόπουλου. Η δεύτερη με τις «πειραγμένες» φωτογραφίες Δένδια. «Η ΝΔ χρειάζεται επειγόντως έναν σκηνοθέτη», έλεγε αστειευόμενος χθες κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.