Κάνει την έκπληξη ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, αποκαλύπτοντας πως ίσως και να ξαναψηφίσει τη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν ψήφισε ποτέ το κόμμα που αποτελεί σήμερα τον πυρήνα της κυβέρνησης, μετά τη διαγραφή του από αυτό.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μιλά με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα κάνει καλή δουλειά και προβλέπει ότι θα παραμείνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για πολλά χρόνια.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα Real News αν και δηλώνει υπέρμαχος του μνημονίου και της Τρόικα αναγνωρίζει την σκληρότητα των μέτρων με αποτέλεσμα, όπως λέει, «μεγάλη μερίδα πολιτών να μην τα αντέχει».

Χρεώνει πολιτική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας στον Γιώργο Παπανδρέου ενώ ζητά να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και τονίζει ότι «έχει σημασία να μπαίνουν κάποιοι φυλακή για την ψυχολογία του κόσμου».

Για την κυβέρνηση συνεργασίας έχει μόνο καλά λόγια να πει και τονίζει πως δεν θέλει με τίποτα κυβέρνηση της Αριστεράς. Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κάτι εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ωστόσο εκτιμά ότι δύσκολα θα γίνει πρωθυπουργός.

Ο κ. Στεφανόπουλος διαφωνεί τέλος με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό και συμπληρώνει πως θα ήθελε να έχει μεγαλύτερες αρμοδιότητες.