Η σκευωρία και η πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν πλήρως, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» χαρακτηρίζοντας «τομή» τη χθεσινή μέρα και προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε «αποστομωτική απάντηση εφ όλης της ύλης» και ο «δημόσιος βίος απαλλάχθηκε από μια θηλιά».

Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Η χθεσινή ημέρα είναι μία τομή. Όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε πλήρως η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του ένδεια. Όχι μόνο γιατί έλαβε αποστομωτική απάντηση εφ’ όλης της ύλης. Επί της διαδικασίας, επί της ουσίας, επί της ψηφοφορίας, με την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών. Αλλά, κυρίως, γιατί ο δημόσιος βίος απαλλάχθηκε από μία θηλιά που προσπάθησαν να του φορέσουν σε βάρος της αλήθειας, της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας.

Η πατρίδα μας, βιώνοντας τεράστιες δυσκολίες, κάνει τώρα τη στροφή. Αλλάζουμε φάση. Αρχίζουμε σιγά- σιγά να κερδίζουμε το χαμένο έδαφος. Να δημιουργούμε ξανά τις ευκαιρίες που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι μας. Να οργανώνουμε την αποκατάσταση των αδικιών. Προτεραιότητές μας είναι οι αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Η ανάσχεση της ύφεσης, ο φραγμός στην ανεργία, η ανάπτυξη, οι δουλειές, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, η στήριξη των πιο αδύναμων, η αποκατάσταση της εθνικής ισχύος. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε και χθες ότι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα μείνει εκεί. Γιατί η άνοδος της χώρας είναι ο δικός μας στόχος και η δική μας προσδοκία».