Η κατάσταση στην Κύπρο, αλλά Στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και στο προφίλ του υποψηφίου προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λεμεσό, παρουσία της γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε τη στήριξή του ΕΛΚ στον εκλογικό αγώνα του ΔΗΣΥ και την υποψηφιότητα του προέδρου του, Νίκου Αναστασιάδη, στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. «Εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε σαφές ότι το αδελφό κόμμα, ο ΔΗΣΥ, θα νικήσει στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην έκτακτη σύνοδο του ΕΛΚ, η κ. Μέρκελ σημείωσε: «Θα μιλήσουμε για την κατάσταση στην Κύπρο και την ΕΕ. Αναφορικά με την Κύπρο, θα πρέπει να προχωρήσει στις δικές της υποχρεώσεις- μεταρρυθμίσεις για την οικονομία, αλλά και εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη, που είναι μια βασική αρχή της Ένωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροσκάφος της κ. Μέρκελ προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, ενώ τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους άλλους ηγέτες του ΕΛΚ προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας.