Στη σύλληψη ενός 46χρονου Τούρκου υπηκόου οδηγήθηκε η Αστυνομία πριν λίγες μέρες, ως ύποπτου για την παρακολούθηση του Γ. Παπανδρέου.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα LESVOSNEWS ο 46χρονος συνελήφθη την ημέρα της άφιξης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο Τούρκος άνδρας είχε φτάσει 40 λεπτά νωρίτερα με πτήση από την Αυστραλία. Άνδρες της ασφάλειας της Πολεμικής αεροπορίας της μονάδας του αεροδρομίου που ερευνούσαν κάθε ύποπτη κίνηση, διαπίστωσαν από έλεγχο που έκαναν, ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης είχε κάνει κράτηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όμως αυτός μετά την άφιξή του κινήθηκε αντίθετα από την κατεύθυνση αυτή.

Οι άνδρες της ασφάλειας της Πολεμικής Αεροπορίας, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Θέρμης, όπου κρατήθηκε μέχρι να έρθουν άνδρες της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής, για να τον παραλάβουν και να τον ανακρίνουν.

Από την έρευνα που έκαναν και την ανάκριση, προέκυψε ότι ο 46χρονος Τούρκος ερχόταν από το 1991 στη χώρα μας συνέχεια με σκοπό να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα.

Οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της κατάστρωσης σχεδίου τρομοκρατικού χτυπήματος.
Πηγή:lesvosnews.gr