Τη βαθιά του θλίψη, για την τραγωδία σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, όπου τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν βάρκα που επιχείρησε να τους μεταφέρει παράνομα από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα ανετράπη και βυθίστηκε, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Η συνεργασία της Τουρκίας στην προσπάθεια εξάρθρωσης δικτύων διακινητών είναι επιτακτικότερη από ποτέ άλλοτε, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αμιγώς αστυνομικής φύσης μέτρα δεν αρκούν για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα και οι εταίροι στην Ε.Ε. οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν.

Το Λιμενικό Σώμα, με την υποστήριξη δυνάμεων του FRONTEX, επιχειρεί νυχθημερόν, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, προκειμένου να αποτρέπει την πρόκληση παρόμοιων τραγικών περιστατικών και να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης στο ανατολικό Αιγαίο, όπου και έχουν μετακινηθεί τα δίκτυα διακινητών, δήλωσε ο κ.Μουσουρούλης.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη διάσωση τυχόν επιζώντων συνεχίζονται αδιάκοπα.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας οι λιμενικοί έχουν εντοπίσει 21 πτώματα μεταναστών σε παραλία του νησιού, ενώ ένας μόνο ναυαγός, ηλικίας 20 ετών, εντοπίστηκε σώος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.