Ο βουλευτής Αχαΐας επανέρχεται ρωτώντας τον υπουργό Εργασίας για την υπογραφή του υφυπουργού του σε αγορά δομημένου ομολόγου από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΤΕΑΠΟΚΑ).

Να θυμίσουμε ότι χτες σε τηλεοπτικό δελτίο ο Α. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι το ομόλογο αξίας 8 εκ. ευρώ, που αγοράστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του τότε μέλους του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ και νυν Υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη, δεν ήταν δομημένο ομόλογο.

Όμως όπως προκύπτει από τα πρακτικά του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ της Τρίτης 21 Ιουνίου του 2005, το συγκεκριμένο ομόλογο εμπίπτει ακριβώς στον ορισμό του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο που κατάρτισε το ΠΑΣΟΚ με τα δομημένα ομόλογα που αγοράστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, στη βάση, όπως διατείνεται το ΠΑΣΟΚ, ενός οργανωμένου σχεδίου της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Άρα ρωτάει ο βουλευτής αν, όταν ο κ. Γ. Κουτρουμάνης υπερψήφιζε ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ, την αγορά ενός δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου, συμμετείχε σε σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και ποια είναι σήμερα η λογιστική αποτίμηση του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου των 8 εκατ. ευρώ.