Ανοιχτό άφησε ο Γιάννης Στουρνάρας το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων εντός του 2014, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα αυτά να είναι ηπιότερα από τις σημερινές σκληρές αλλαγές.

Ερωτηθείς στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ για το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2013, δήλωσε πως τα όσα έχουν ληφθεί προς το παρόν φτάνουν, υποστηρίζοντας πως η χώρα μπορεί να πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα εντός του επόμενου έτους και ενδεχομένως να είναι δυνατόν το 2014 τα μέτρα να είναι ηπιότερα.

Αν ωστόσο «νερώσουμε το κρασί μας – για παράδειγμα – για το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα υπάρξει πίεση για παραπάνω μέτρα», τόνισε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού οικονομικών στη δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην απόφαση των δικαστών για το χαράτσι ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

«Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό οπλοστάσιο, υπάρχει το πατριωτικό καθήκον όλων μας και των δικαστών και των πολιτών» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, καλώντας ουσιαστικά τους δικαστικούς λειτουργούς να είναι πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις που εκδίδουν και έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν έχει μιλήσει με τους δικαστές με την επισήμανση ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη είπε ότι έχει μιλήσει μαζί τους, ενώ αναφέρθηκε στους μισθούς τους επισημαίνοντας: «Τους έχω δείξει πίνακες ότι έχουν ωφεληθεί από μισθολογικές αυξήσεις. Πρέπει όλοι να κόψουμε μέρος των εισοδημάτων μας».