Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι αμοιβές των «300» της Βουλής, οι οποίοι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν ακόμα ένα δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων για τον ελληνικό λαό, ο οποίος στην κυριολεξία «αιμορραγεί» από τις περικοπές στους μισθούς του που έχουν προκαλέσει τα απανωτά μνημόνια.

Την ώρα που οι Έλληνες βλέπουν να επέρχεται δραματική συρρίκνωση στο εισόδημά τους, με τα μέτρα-σοκ που θα φέρει το νέο μνημόνιο, οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, δεν… ανησυχούν.

Η σκληρή λιτότητα που έρχεται για εκατομμύρια εργαζόμενους φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις υψηλές αμοιβές των «300» της Βουλής.

Αν και ψαλιδισμένη κατά 492 ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2013, η μέση μηνιαία μεικτή αποζημίωση των 300 βουλευτών διαμορφώνεται στα 5.001 ευρώ (ετησίως 60.020 ευρώ).

Ο ακριβής υπολογισμός των βουλευτικών αποδοχών, πάντως, είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτεί σύνθετες διαδικασίες, δεδομένου ότι το τελικό ποσό διαμορφώνεται από συνυπολογισμό σειράς παραγόντων.

Για παράδειγμα, για κάθε συνεδρίαση θα λαμβάνουν 105 ευρώ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον προϋπολογισμό της Βουλής, κόβονται τελείως τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας των βουλευτών.