Σε θρίλερ εξελίχθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις.

Τελικά οι βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Ωστόσο, εκτός από τη ΝΔ, στα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού καταγράφηκαν διαφορετικές τάσεις και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, όπου κάθε βουλευτής ψήφιζε κατά βούληση.

Το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου πέρασε με 173 ψήφους υπέρ και 120 κατά. Το δεύτερο με 148 «ναι», 136 «όχι» και 9 «παρών».

Το τρίτο άρθρο πέρασε με 156 «ναι», και το τέταρτο με 146. Το πέμπτο άρθρο υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» και το έκτο με 173 «ναι».

Ωστόσο δεν πέρασε τελικά η τροπολογία για την ένταξη του ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ..

Συγκεκριμένα 143 βουλευτές τάχθηκαν κατά, 136 ψήφισαν υπέρ και 14 δήλωσαν «παρών».

Ενδεικτικό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι στην αρχή της ψηφοφορίας ο Π. Κουκουλόπουλος δήλωσε πως το κόμμα θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 4 που αφορά στα Πανεπιστήμια και «όχι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος ενώ βρισκόταν στη Βουλή δεν βρέθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας για να ψηφίσει.

Απόντες ήταν και οι κύριοι Σαμαράς και Κουβέλης.

Στους … εκτός γραμμής βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκαταλέγονται ο Μ. Κάσσης, είπε «όχι» στο άρθρο 2, η Άντζελα Γκερέκου, είπε «όχι» στο άρθρο 3, ο Θ. Παραστατίδης είπε «παρών» στο άρθρο 2, ο Μ. Μπόλαρης είπε «όχι» στο άρθρο 2 και «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ, όπως και η Θ. Τσάγκρη, ο Γιάννης Δριβελέγκας είπε «όχι» στο άρθρο 2 και «παρών» στο άρθρο 3, ο Κ. Τριαντάφυλλος δήλωσε «παρών» στο άρθρο 2, όπως και ο Κ. Σκανδαλιδης και ο Θ. Μωραΐτης «παρών» στο άρθρο 2, ενώ ο Αχμέτ Χατζή Οσμάν δήλωσε «παρών» στο άρθρο 2 και είπε «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.

«Ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, «ναι» σε όλα είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Πύρρος Δήμας, «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ είπε ο Γ. Ντόλιος ενώ ο Δ. Κρεμαστινός είπε «ναι» σε όλα και «παρών» στο άρθρο 4.