Την στήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μετά την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησής που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Πιστεύουμε σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της», είπε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Κλίντον πριν την έναρξη της σύσκεψης αυτής. «Δεν ήρθαμε επειδή έχουμε τις απαντήσεις, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε», συμπλήρωσε.

Τόνισε επίσης πως πιστεύει στο μέλλον της
Ελλάδος, μια χώρα την οποία θεωρεί πλούσια, με πλούσιους πόρους όπως
είπε, και συνεχάρη την κυβέρνηση συνασπισμού καθώς, όπως τόνισε σε όλον
τον κόσμο, όταν υπάρχουν προβλήματα οι άνθρωποι προσπαθούν να
συνεργαστούν.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης. «Θέλουμε να ανακάμψουμε με τη βοήθεια του ελληνικού λαού, την στήριξη των Ευρωπαίων, αλλά και των Ελλήνων ομογενών», πρόσθεσε.

Ο κ.Σαμαράς επεσήμανε στον πρώην πλανητάρχη πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται καθώς όπως τόνισε η Ελλάδα αυτήν την στιγμή ζει μια κρίση άνευ προηγουμένου, ευρισκόμενη ήδη στον πέμπτο χρόνο ύφεσης. Ο κ.Σαμαράς επεσήμανε επίσης ότι θα στόχος του είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης με τη στήριξη του ελληνικού λαού τονίζοντας πως για λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα στο λαό.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας. 

Αυτή την ώρα ο κ.Κλίντον μιλάει σε εκδήλωση των Αμερικανών ομογενών και το απόγευμα θα αναχωρήσει από την πατρίδα μας.