Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖ ζήτησε η τρόικα, ωστόσο η Κουμουνδούρου αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να αρνηθεί και αυτή την συνάντηση με μια εντεταλμένη τριάδα υπαλλήλων που έχει αποτύχει πλήρως.

Ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις, σχολιάζοντας όσα είπαν νωρίτερα οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει ένα νέο τρίτο μνημόνιο.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι αυτή συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο από το σημείο που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου και προσέθεσε ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση λένε ψέματα ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην κυβέρνηση μιλούν για νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και εννοούν τρίτο μνημόνιο. Ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης, τα οποία, σε συνδυασμό με την εκποίηση δημόσιου πλούτου, θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το λαό. Η κυβέρνηση εκτελεί εντολές της τρόικας και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, είπε ο κ. Τσίπρας.