Μια ημέρα πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην οποία πρέπει να οριστικοποιηθούν περικοπές 11,5 δισ. η κυβέρνηση αναζητά (και δεν βρίσκει) τα ισοδύναμα ενώ οι υπουργοί σχεδόν στο σύνολο τους δηλώνουν αδυναμία παρά την πίεση που δέχονται να προχωρήσουν στις περικοπές που ζητούνται.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Oικονομικών το μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε στα υπουργεία Άμυνας, Διοικητικής μεταρρύθμισης και Υγείας με τους υπουργούς να δηλώνουν ότι έχουν φτάσει επικίνδυνα στον πυρήνα των δυνατοτήτων τους.

Την ίδια στιγμή όμως το υπουργείο Oικονομικών επιμένει ότι περιθώρια υπάρχουν και ζητά την παρέμβαση του μεγάρου Μαξίμου.

Χθες το όλο πρόβλημα συζητήθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους κ.Κουβέλη και Βενιζέλο. Αντικείμενο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν και η διαχείριση της αναγγελίας των νέων περικοπών σε συντάξεις και επιδόματα αλλά και η διαχείριση της αναγγελίας ότι η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε αδυναμία πληρωμής του ειδικού φόρου ακινήτων όμως η οφειλή θα μεταβιβάζεται στις εφορίες με ότι σημαίνει αυτό για χρέη προς το Δημόσιο.

Σήμερα το απόγευμα πάντως δεν αποκλείεται συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κ.Στουρνάρα και Σταικούρα σε μια τελευταία προσπάθεια να οριστικοποιηθούν οι περικοπές.