Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει στη Βουλή την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, στο βαθμό που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι ούτως ή άλλως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση νόμου για τα ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, δεν συμμερίζεται τη συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι στα ζητήματα της κρίσης, γιατί, όπως είπε, συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση «με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την ΕΕ». Επομένως είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «θα κρίνουμε πώς θα έρθει αυτή η πρόταση νόμου και θα υποστηρίξουμε βεβαίως ολόθερμα εκείνα τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξουν κοινές απόψεις».

Αναφορικά με τη συζήτηση για την περιστολή δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι συνεχώς ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια, και μετά τις εκλογές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η ίδια συνταγή. Για την τρόικα είπε ότι «έρχονται, ακτινογραφούν και δεν είναι ικανοποιημένοι -γιατί είναι προδιαγεγραμμένο εκ των προτέρων ότι δεν είναι ικανοποιημένοι σε σχέση με την επίτευξη των στόχων».

«Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτή η πολιτική να οδηγήσει σε επίτευξη στόχων. Η κοινωνία κυριολεκτικά χρεοκοπεί και ειλικρινά τρέμω στην προοπτική ποιο θα είναι το τέλος αυτής της συνταγής», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.