Με τη θέση που έχει εκφράσει ήδη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή αλλά και στη σημερινή του δήλωση, για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση, θα προσέλθει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην απογευματινή συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η θέση αυτή σχετίζεται με την ανάγκη αφενός να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και, αφετέρου, η διαπραγμάτευση αυτή να γίνει στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο Ευρωπαίων αρχηγών, όπως επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που συγκάλεσε ο κ. Βενιζέλος στην Ιπποκράτους, εν όψει της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ διευκρίνισε δε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα, ότι δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Στουρνάρα, ενώ μετέφερε την εκτίμηση του κ. Βενιζέλου ότι δεν θα προκύψει θέμα διαφωνίας στη συνάντηση των αρχηγών.

Στη σύσκεψη, στα κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχαν οι Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, καθώς και οι Κώστας Σκανδαλίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Θάνος Μωραΐτης, Νίκος Ανδρουλάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τόνια Αντωνίου, καθώς επίσης και οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου.