«Καταστροφή του έθνους» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργό και είπε πως δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να αλλάξει γραμμή για κρίσιμα εθνικά ζητήματα, για την παράνομη μετανάστευση και για την ασφάλεια.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο επειδή ο λαός το θέλησε ενώ έκανε λόγο για «ληγούρια» της εξουσίας ακόμα και σε χώρους «που παρουσιάζονται ως ανατρεπτικοί».

«Ακούσαμε μόνο γενικές εξαγγελίες και μένει να δούμε κατά πόσο θα γίνουν πραγματικότητα, όμως όταν λέμε για δανειολήπτες εννοούμε και κάποιους αεριτζήδες επιχειρηματίες;», είπε στη συνέχεια της ομιλίας του.

Επίσης τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και τα χαρακτήρισε θέμα «απαράδεκτα» κάνοντας λόγο για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

«Απέλαση και προώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους» είναι η θέση του κόμματος για το θέμα των μεταναστών, επανέλαβε.

«Δεν μας καλύπτουν» οι προγραμματικές δηλώσεις, είπε και δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει τη συγκυβέρνηση.