Τρελό και ηλίθιο χαρακτήρισε το πρόγραμμα της αριστεράς στην Ελλάδα ο πρόεδρος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Μάλιστα εμφανίστηκε εξαιρετικά… ειρωνικός και στηλίτευσε το γεγονός ότι η αριστερά λέει ότι θα ακυρωθούν οι μειώσεις των μισθών και όλοι θα λαμβάνουν κατώτατο μισθό 1300 ευρώ.

Οι οικολόγοι ευρωβουλευτές πρότειναν σήμερα να δοθεί στην Ελλάδα ένα επιπλέον περιθώριο δύο ετών για να συμμορφωθεί στα οικονομικά μέτρα που της έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προκειμένου να «δοθεί ελπίδα στον λαό».

Το μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δημόσιων πιστωτών της, του ΔΝΤ και της ΕΕ, πρέπει να «προσαρμοστεί» χωρίς να «επηρεαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Στρασβούργο.

Η αναβολή για δύο χρόνια των στόχων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, από το 2014 στο 2016, θα στοιχίσει 20 με 30 δισεκατομμύρια ευρώ, πόσο που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Παράλληλα οι Πράσινοι προτείνουν και άλλα μέτρα, όπως μια «νέα πράσινη συμφωνία» για επενδύσεις στην Ελλάδα, ολοκληρωτικό πάγωμα των στρατιωτικών επενδύσεων και ανάληψη από την ΕΕ της ευθύνης των ατόμων που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα, πρόσθεσε ο Κον-Μπεντίτ.

Τέλος, η ΕΕ θα πρέπει να φροντίσει για «τη μείωση του κοινωνικού σοκ από τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη χρονιά», διότι η μείωση κατά το ήμισυ των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», εκτίμησε ο ίδιος.