Yπέρ της διόρθωσης του μισθολογικού κόστους, λόγω του ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αλευράς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, έχει ήδη γίνει σημαντικό βήμα και δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση.

«Αν θέλουμε να μιλάμε για επενδύσεις και καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα, νομίζω ότι έπρεπε να γίνει διόρθωση στο μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Νομίζω ότι έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα και κατά την άποψή μου μια πρόσθετη μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δε θα προσφέρει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα» είπε.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε πως χρειάζονται άλλου είδους μέτρα για να τονωθεί η απασχόληση και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δώσουμε το βάρος σε κάποια άλλα άμεσα μέτρα, δε μιλώ για τις γενικολογίες που ακούγονται προκειμένου να ενισχύσουμε την απασχόληση, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως στη Βόρεια Ελλάδα όπου έχουμε αυτή τη στιγμή πραγματικά δύσκολο ανταγωνισμό από τις βαλκανικές χώρες».