Αύριο αναμένονται οι τελικές υπογραφές της νέας δανειακής σύμβασης, σύμφωνα ωστόσο με τον Λουκά Παπαδήμο είναι ακόμα αρκετά το νομοσχέδια που πρέπει να συζητηθούν και να ψηφιστούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες πριν το κλείσιμο και την προκήρυξη των εκλογών, οι οποίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένονται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις 29 Απριλίου.

Όπως είπε ο κ. Παπαδήμος οκτώ από τα νομοσχέδια και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκκρεμούν είναι άμεσα συνδεδεμένα με το νέο οικονομικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της και θα ψηφιστούν κατά προτεραιότητα.

Ανάμεσα σε αυτά και το πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ως σημαντική εξέλιξη την αναβάθμιση σε βαθμίδα Β- της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch την οποία χαρακτήρισε «ενδεικτική της προόδου που σημειώνεται».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και για τις αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης σε σχέση με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου λέγοντας ότι «τα φαινόμενα βίας πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αλλά παράλληλα και από την κοινωνία στο σύνολό της» αναφερόμενος στις πολιτικές δυνάμεις, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα ΜΜΕ.

Και γι’ αυτό το λόγο όπως είπε κάλεσε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να συμμετάσχουν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.