Τέσσερις ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, το κλίμα διχασμού και η ένταση που επικράτησε στην Εθνική Συνδιάσκεψη συνεχίζεται με την αποχή ή το λευκό να παραμένει ο μεγάλος αντίπαλος για τον Ευ. Βενιζέλο.

Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης φέρεται να παραιτείται από την κυβέρνηση μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα καθήκοντά του να αναλαμβάνει για όσο διάστημα απομείνει ως τις εθνικές εκλογές, ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος.

Τα προβλήματα της Κυριακής ωστόσο ήταν ο καμβάς της χθεσινής συνεδρίασης στην Ιπποκράτους όπου πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων με στόχο τη μεγαλύτερη (μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό ως εχθρικό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ) κινητοποίηση και συμμετοχή στη διαδικασία της Κυριακής, αλλά και την αποφυγή επεισοδίων και ευτράπελων που μπορούν να την τινάξουν στον αέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκαταλείπονται τα σχέδια για τη μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής από τον Ευ. Βενιζέλο και κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμηθεί μία ομιλία – συζήτηση με νέους σε μικρότερο και όχι ανοικτό χώρο.

Χθες πάντως, ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ευθεία επίθεση από την πρώην υπουργό και βουλευτή της Β΄ Αθήνας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία είπε επί λέξει: «Όσοι αποφάσισαν και επέβαλλαν αυτή την εσωκομματική διαδικασία με μία μόνο υποψηφιότητα, είτε είναι τελείως αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα, είτε συνειδητά επιλέγουν ένα μικρό και καθαρό ΠΑΣΟΚ με κεντροδεξιά χαρακτηριστικά» και απέφυγε να απαντήσει αν θα συμμετάσχει στη διαδικασία της Κυριακής.

Από την άλλη πλευρά, η πρωτοβουλία του Γ. Ραγκούση να συγκροτήσει το Ρεύμα Ανανέωσης, συνάντησε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις αλλά και τα πρώτα ειρωνικά σχόλια. «Πρέπει αυτήν την περίοδο όλοι μας να μη λυγίζουμε από το υπέρογκο βάρος του ονόματός μας και να αρχίζουμε να περιορίζουμε τα πολλά ρεύματα, ώστε να μη πάθουμε και πνευμονία…» σχολίασε την πρωτοβουλία Ραγκούση, ο Μ. Ανδρουλάκης. «Εντάξει τι να σχολιάσω από τέτοια ρεύματα.

Έχω δει πολλά κατά καιρούς στο ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι να μην καθόμαστε και πολύ στα ρεύματα τώρα γιατί κυκλοφορεί και γρίπη» ήταν το σχόλιο του Μ. Παπαϊωάννου, επίσης για πρωτοβουλία Ραγκούση. Ένα βήμα περισσότερο προχώρησε όμως η πρώην υπουργός Θ. Τζάκρη μιλώντας για τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας: « Ήταν ένας από τους κηπουρούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, ένας κατ΄ απονομή υπουργός που δεν κρίθηκε ποτέ από το λαό» είπε για τον κ. Ραγκούση, η κ. Τζάκρη.