Εκστρατεία για τη νίκη και την αυτοδυναμία κήρυξε ο Α.Σαμαράς από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε μια ομιλία ιδιαίτερα υψηλών τόνων, απέκλεισε κάθε λογική συνεργασιών και κυρίως συγκυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν θέλω να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα. Άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση με όλους, και άλλο η συγκυβέρνηση. Με παζάρια δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και, κυρίως, να αλλάξει η Ελλάδα».

Ο Α.Σαμαράς συνέχισε λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά κατά της Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Δημοκρατία σημαίνει όχι μόνο να ασκείς κριτική αλλά να δέχεσαι και κριτική. Δεν προτείνουν κάτι διαφορετικό απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απελπισία του κόσμου… Δεν ασκούν πολιτική είναι οι μόνιμοι προφήτες και βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση».

«Η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο Α.Σαμαράς, «είναι η μόνη σταθερή δύναμη που δίνει προοπτική και σιγουριά, σε μια κοινωνία που κλυδωνίζεται και σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πείσει ότι δεν είναι ίδια με τους άλλους. Γι’ αυτό και τώρα προσπαθούν απεγνωσμένα να παρουσιάσουν σενάρια ”συγκυβέρνησης” με το ΠΑΣΟΚ. Δεν τους ενδιαφέρει πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Τους ενδιαφέρει πως θα διασωθεί το ΠΑΣΟΚ. Ό,τι από αυτό θα μπορούσε να διασωθεί, τέλος πάντων. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο θα καταλαβαίνει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, πως όποιος επιμένει να μιλάει για ‘συγκυβέρνηση, δεν θέλει να αλλάξει τίποτε. Και πως απλά προσπαθεί να εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξει τα πάντα. Μάταια όμως»!