«Άκουσα το πρωί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι αν δεν υπήρχε η ύφεση τότε θα είχαμε μηδενίσει το έλλειμμα. Σας θυμίζω ότι από το Ζάππειο 1 εμείς στη Νέα Δημοκρατία μιλάγαμε για διαρθρωτικό και κυκλικό έλλειμμα και τότε κάποιοι μας σχολίαζαν αρνητικά και μιλούσαν για τον Χάρι Πότερ!», δήλωσε ο Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, στον ΣΚΑΙ 100,3.

Ερωτηθείς για την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ, είπε ότι «εμείς δεν θα ξεκινήσουμε έναν προεκλογικό αγώνα τάσσοντας τα πάντα στους πάντες. Αυτή ήταν η παράδοση σε αυτή την χώρα και δεν θα την ακολουθήσουμε. Εμείς λέμε ότι χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Αυτά τα είπαμε και ως αντιπολίτευση και δεν μετρήσαμε το πολιτικό κόστος…»

Τέλος για την πιθανότητα μετεκλογικών συγκλίσεων, τόνισε ότι «το κάθε κόμμα θα δείξει τους προσεχείς μήνες το πολιτικό του ήθος. Η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση στήριξε πάρα πολλά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση… Σας θυμίζω όμως τι έκανε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση: όπου υπήρχε διαδήλωση ή ο κ. Παπανδρέου ή ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέβαιναν στον δρόμο. Πρέπει λοιπόν να φανεί στην πράξη η διάθεση των κομμάτων. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε ότι κάνει καλό στον τόπο. Ελπίζουμε και ως κυβέρνηση να δεχθούμε την ίδια αντιπολίτευση».