Προκειμένου να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα και να «τρέξουν» οι διαδικασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, πυκνώνουν οι συναντήσεις και οι επαφές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με τα κόμματα, τις κινήσεις και τους συνυποψηφίους της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επικοινωνίες με τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι συνεχείς και μάλιστα οι δύο επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού πρόκειται να συναντηθούν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, το μεσημέρι.

Επίσης, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη με κοινοβουλευτικά στελέχη, ώστε να καθοριστεί ενιαία τακτική ενόψει της συζήτησης για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Λίγο πριν το μεσημέρι, η κ. Γεννηματά συνάντησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξε ταύτιση απόψεων για τα απαραίτητα βήματα στο μεταβατικό στάδιο και το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου τον Μάρτιο. Επίσης, τη συνάντηση απασχόλησε και η συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα, καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι μέλος των Επιτροπών Εξοπλισμών και Άμυνας της Βουλής.

Η κ. Γεννηματά προγραμματίζει να συναντήσει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα, τον συνυποψήφιο της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για τα περαιτέρω βήματα προς το ιδρυτικό συνέδριο, καθώς επιθυμεί μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων να έχουν συγκροτηθεί η ενιαία Πολιτική Γραμματεία από τους βασικές συντελεστές του εγχειρήματος και η ευρεία Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα κινήσει τις προσυνεδριακές διαδικασίες για τη διεξαγωγή του μέχρι το τέλος Μαρτίου.