«Ζητώ να ψηφίσετε την δανειακή για να κερδίσουμε χρόνο και περιθώριο για να αποφύγουμε το άλμα στο κενό» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι υποχρεώνεται να προχωρήσει στη στήριξη της δανειακής γνωρίζοντας ότι περιέχει και τη «λάθος συνταγή» αλλά όπως είπε η χώρα πρέπει να «θωρακιστεί για τα χειρότερα για να μη γίνει η κρίση δανεισμού άτακτη χρεοκοπία».

Ο Α. Σαμαράς επιχειρηματολόγησε επί μακρό γιατί λέει «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση και παράλληλα αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχει μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας «όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε τελεσίγραφο και στη δική του κοινοβουλευτική ομάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω τον καθένας σας ξεχωριστά, τον εκτιμώ και τον αγαπώ. Δεν έβαλα θέμα κομματικής πειθαρχίας για να χωρίσουν οι δρόμοι μας, αλλά το εννοώ ότι θα χωρίσουν (αν καταψηφίσετε την δανειακή). Και το εννοώ ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι μας γιατί δε θέλω η Ελλάδα να χάσει το δικό της δρόμο».

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ζητήσει ορισμό ημερομηνίας εκλογών στις αρχές Απριλίου μόλις ολοκληρωθεί το PSI. «Σήμερα υπάρχει δυσαρμονία λαού και Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.