Η βράβευση του Αλέξη Τσίπρα συνοδεύτηκε με συνάντηση εργασίας με Γάλλους επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός στο πρόγευμα εργασίας με τα μέλη της επιθεώρησης Politique Internationale και επιχειρηματίες παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την εκτίμηση πως το 2017 θα κλείσει με ανάπτυξη κοντά στο 2%.

Έκανε λόγο για σημαντική μείωση της ανεργίας από το 27% κοντά στο 20%, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων υπογράμμισε τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, όπως επιβεβαιώνεται και από τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος. Αναφέρθηκε στις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και έκανε εκτενή αναφορά στη σημασία του μηχανισμού για το ελληνικό χρέος που αποφάσισε το Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η Ευρώπη αντιμετώπισε τρεις παράλληλες κρίσεις. Την προσφυγική, την οικονομική και την κρίση ασφαλείας.

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να γίνει πιο αποτελεσματική στη λήψη αποφάσεων και επανέλαβε τις προτάσεις για κοινό υπουργό οικονομικών της ευρωζώνης, μεγαλύτερο προϋπολογισμό, και δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων μέσω ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης. Για τις εξελίξεις στη Γερμανία, σημείωσε πως θα είναι σημαντικό για την Ευρώπη να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση.