Με τις διαρροές από το κόμμα του να διαδέχονται η μία την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να δώσει κλίμα εκτόνωσης μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της δευτερολογίας του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε:

«Το θέμα των εκλογών για μένα είναι πρωταρχικό, χρειάζεται να υπάρξει η εκτόνωση του κόσμου που νιώθει δεμένος σε ένα σύστημα που δεν του πάει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε από τους βουλευτές του να τον εμπιστευτούν.

«Σας κάλεσα σήμερα να δείτε την ευθύνη σας απέναντι στην πατρίδα όχι απέναντι στο κόμμα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «τίποτε δεν είναι εύκολο, είμαστε στην εποχή που διαλέγουμε ανάμεσα στα δύσκολα και στα πιο δύσκολα».

Προειδοποίσε δε τους βουλευτές του ότι «θα κάνετε λάθος αν περάσετε στον κόσμο ότι υπάρχουν εύκολα».

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σήμερα στην Ελλάδα είναι η ΝΔ και πρόσθεσε ότι «πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαική της πορεία για την οποία η δική μας παράταξη είναι υπεύθυνη».

Μίλησε για το Μνημόνιο λέγοντας ότι «όταν κανείς δεν είναι πρωθυπουργός δεν μπορεί να κατευθύνει το καράβι με το μοιρογνωμώνιο. Το μνημόνιο έχει δύο βασικές προυποθέσεις από τη μία τα δημοσιονομικά και από την άλλη τα διαρθρωτικά. Αν είχα την δυνατότητα να διαπραγματευθώ θα είχα βάλλει και τα αναπτυξιακά, που σήμερα δεν υπάρχει».

Σημείωσε όμως ότι αν η χώρα πετάξει από τους ώμους της τα 85 δις μέσω του PSI τότε δημιουργείται προοπτική ανάσας. Κλείνοντας την δευτερολογία του είπε στους βουλευτές του: «Εμπιστευθείτε με».