«Με πόνο ψυχής η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση γιατί αντιλαμβάνεται ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η χώρα».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΗ. ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκαθαρίζοντας τη θέση που θα κρατήσει κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης αύριο στην Ολομέλεια, σπεύδοντας ωστόσο να την χαρακτηρίσει κάκιστη καθώς, όπως είπε, δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση με ελληνικές αντιπροτάσεις.

«Η συμφωνία επιβάλλεται στη χώρα μας γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική που να αποφεύγει τη χρεοκοπία. Και είναι άδικη γιατί το τίμημα θα το πληρώσουν για άλλη μια φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στα άλλα τρία κόμματα που συγκυβερνούν για τη στάση τους το τελευταίο διάστημα κάνοντας λόγο για καραγκιοζιλίκια τα κάλεσε να σοβαρευτούν ενώ σημείωσε ότι μέχρι χθες, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού μιλούσε για συμφωνία τριών αρχηγών και τριών κομμάτων με το μόνο σημείο διαφωνίας τους τις συντάξεις.