Μέχρι και 15 διαρροές μετρούν οι επιτελείς του Γιώργου Παπανδρέου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή συνεδρίαση και αφού τέθηκε ξεκάθαρα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διονύσης Βαρβαρίγος φαίνεται να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του, ενώ ο Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε ότι αύριο θα καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα, λέγοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον διαγράψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κλίμα παραίτησης ή καταψήφισης κινούνται βουλευτές όπως, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Χρήστος Μαγκούφης.

Πληροφορίες ωστόσο θέλουν αυτή την ομάδα των βουλευτών, αλλά και άλλους που δεν έχουν εκφραστεί, να λαμβάνουν την τελική τους απόφαση στο παρά 1′, της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στη βουλή.

Πληροφορίες θέλουν επίσης τον Χάρη Καστανίδη και την Λούκα Κατσέλη να είναι ένα βήμα πριν την καταψήφιση, αν και ούτε ο κ. Καστανίδης ούτε η κ. Κατσέλη διευκρίνισαν τις προσθέσεις τους, κατά τις τοποθετήσεις τους.

Βουλευτές, που συνομίλησαν με τον κ. Καστανίδη, έλεγαν ότι έχει σχεδόν πάρει την απόφασή του να καταψηφίσει, ενώ συνεργάτες της κ. Κατσέλη έλεγαν ότι, ενώ είχε αποφασίσει να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα, μετά το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, εμφανίζεται προβληματισμένη για την τελική της επιλογή.

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση του Μίμη Ανδρουλάκη εναντίον της Λούκας Κατσέλη, την οποία χαρακτήρισε εμπνευστή της προεκλογικής φράσης του Γ. Παπανδρέου, «λεφτά υπάρχουν» και έτσι διαφώνησε με την πρόβλέψη της, ότι η ψήφιση του Μνημονίου 2 θα οδηγήσει στη χώρα μέσα σε λίγους μήνες στη χρεοκοπία.

Είναι βέβαιο ότι πολλοί βουλευτές θα εξαρτήσουν την τελική τους απόφαση και από το κλίμα που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει της διαδοχής Παπανδρέου, και εκεί οι περισσότεροι απέδωσαν και την σημερινή αντιπαράθεση, Ευάγγελου Βενιζέλου – Λούκας Κατσέλη.