Τελείωσε πριν από λίγο η συνεδράση του υπουργικού συμβουλίου, όπου κατά πληροφορίες οι υπουργοί έδωσαν ομόφωνα τη στήριξή τους στη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα 2012-2014.

Ο πρωθυπουργός (ως είθισται και όχι ως κάπποια ξεχωριστή διαδικασία) ζήτησε και έλαβε τις υπογραφές των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, ο Χρ. Παπουτσής είχε ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη δική του υπογραφή μετά όμως από μία μικρή συνομιλία με τον Ευ. Βενιζέλο, τελικά υπόγραψε. Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου μάλιστα ο κ. Παπουτσής είχε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού ο οποίος χαρακτήρισε καταστροφική επιλογή που δεν μπορούμε να  επιτρέψουμε την χρεοκοπία της χώρας, στελέχη όπως ο Α. Λοβέρδος και η Α. Διαμαντοπούλου στήριξαν τη συμφωνία κυβέρνησης τρόικας στις τοποθετήσεις τους.

Με τον υπουργό Υγείας να ζητά να υπάρξουν μέτρα για την ανάπτυξη ώστε να μην επικρατήσει η ύφεση και την Α. Διαμαντοπούλου να θεωρεί ότι χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να εφαμροστούν τα μέτρα που καλείται να αποφασίσει την Κυριακή η Βουλή, εφόσον εγκριθούν.