«Είναι παράδοξο και πριονίζει τα ίδια μας τα πόδια από τα χείλη του κ. Ντράγκι και άλλων επισήμων παραγόντων να αναγνωρίζονται τα βήματα και να εκθειάζεται η προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση και στο εσωτερικό της χώρας να προσπαθούμε αυτή την εικόνα να τη χαλάσουμε» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», αναφερόμενος στην κριτική, που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας.

«Έχει σημασία να καταλάβουμε ότι πια έχουμε τη δυνατότητα να πατάμε πιο πολύ στα πόδια μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε τη δυνατότητα να πείθουμε με τα αποτελέσματα, που έχουμε, τους Ευρωπαίους, ότι η Ελλάδα δε συνιστά πια πρόβλημα για την ευρωπαϊκή οικονομία, απεναντίας είναι και ένα από τα παραδείγματα, που μπορεί να δείξουν τη δυναμική, τη σταθερότητα και τις αντοχές της ευρωπαϊκής οικονομίας» είπε ο κ. Πιτσιόρλας και διευκρίνισε:

«Εάν η ελληνική οικονομία ξεπεράσει -και θα ξεπεράσει- την κρίση της αυτό θα βοηθήσει και όλη την Ευρώπη. Σε αυτό πια αρχίζουν και συναινούν οι πάντες, έχει αλλάξει η στάση όλων των παραγόντων γύρω από το θέμα της ελληνικής οικονομίας. Οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι χθες ήταν πάρα πολύ θετικές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

«Όσοι δε θέλουν να βελτιωθεί η κατάσταση, ποντάρουν στην καταστροφή και θα συνεχίσουν να λένε τα ίδια. Όμως, η εξέλιξη τους διαψεύδει» τόνισε.