Για συνεχή ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα διαρκή σύσκεψη των κυβερνητικών κλιμακίων, αναφορικά με την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα και ειδικότερα τη δυτική Αττική, έκανε λόγο με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρόσθεσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολές σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και δεν θα σηκώσει κανείς το κεφάλι, «αν δεν βεβαιωθούμε ότι το καιρικό φαινόμενο έχει περάσει».

Όπως σημείωσε, «δυστυχώς είχαμε πάρα πολλές απώλειες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι τώρα η ώρα για απόδοση ευθυνών. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα αποζημιωθούν οι πληγέντες».

Ωστόσο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έθεσε το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού της πρωτεύουσας και από τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και σε μελλοντική βάση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «ευρύτερο θέμα, το οποίο χρειάζεται πιο αυστηρά κριτήρια».

Τέλος, ο κ. Παππάς ενημέρωσε ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες και πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση εκπέμπει από τις πληγείσες περιοχές, ενημερώνοντας τον κόσμο με ψυχραιμία και ετοιμότητα, έως το τέλος του καιρικού φαινομένου.