«Ουδείς στον δημόσιο διάλογο δύναται να προτρέπει στη μη τήρηση του νόμου. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε. Είναι προφανέστατο ότι οι πράξεις αυτές είναι απεχθείς, εχθρικές προς τη Δημοκρατία μας. Είναι απολύτως αναμενόμενο και δικαιολογημένο το αίσθημα των συγγενών των θυμάτων, αλλά η Δημοκρατία προχωρά ακριβώς με την τήρηση του ψηφισμένου νόμου και πείθει και συνεχίζει. Δεν εκδικείται» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά τη συνέντευξή του στον Real fn, απαντώντας σε ερώτηση, για τη χορήγηση διήμερης άδειας, από τις φυλακές, του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τη ΝΔ ότι «αποφεύγει να αποδοκιμάσει με σαφήνεια το γεγονός ότι ένας αμετανόητος δολοφόνος και μάλιστα με ένδεκα δολοφονίες στην πλάτη του βρίσκεται εκτός φυλακής, ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει σωφρονιστεί», ο κ. Παππάς τόνισε, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί «ως μη όφειλε» να πολιτικοποιήσει το γεγονός.

«Προσπαθώ να καταλάβω εάν η θέση της είναι η κείμενη νομοθεσία να μην τηρηθεί» είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί «ολίσθημα», το υπονοούμενο «ότι πρέπει να συζητήσουμε εάν εγκρίνουμε τις εγκληματικές πράξεις στις οποίες έχει προβεί ο συγκεκριμένος και για τις οποίες έχει καταδικασθεί. Δεν πρέπει να αφήνουμε ούτε ως υπονοούμενο να μετακυλίεται εκεί η συζήτηση και νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε αυτά τα ζητήματα με την αρμόζουσα ψυχραιμία και σοβαρότητα. Ο νόμος αυτός ισχύει, πριν να έρθει η δική μας διακυβέρνηση και αυτός εφαρμόζεται» σημείωσε.