Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ικανοποιημένος με την απόφαση των εκδοτών να άρουν την αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές.

«Όπως γνωρίζετε υπήρξε μία αναστάτωση ως προς το θέμα διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Η επιστολή του ΣΕΕΒΙ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου επιστημονικών πανεπιστημιακών βιβλίων αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων».

«Η απόφαση αυτή είναι μία απόφαση που δικαιολογεί τη στάση του Υπουργείου τόσον καιρό», σχολίασε ο υπουργός και χαρακτήρισε ότι υπήρξε μια «περιττή αναστάτωση».

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε όποιες διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες οι όποιες συνέχιζαν τόσον καιρό και βεβαίως θέλουμε να συζητήσουμε και οποιαδήποτε θέματα τίθενται όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων» κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου.