Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την Κατερίνα Παπακώστα και τη θέση της στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Σήμερα θα γίνει σύσκεψη στη ΝΔ και αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει την τελική του απόφαση, με το κλίμα για την βουλευτή της Β΄ Αθήνας να είναι ιδιαιτέρως βαρύ.

Η Κατερίνα Παπακώστα ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας της βουλής που συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείο Άμυνας και υποστήριξε ότι ορισμένες διατάξεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι η κομματική γραμμή ήταν ενάντια του νομοσχεδίου.

Η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ότι η βουλευτής της ΝΔ, πήρε το μέρος του Πάνου Κάμμενου στην σκληρή αντιπαράθεση που είχε λίγο νωρίτερα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργά χθες το απόγευμα συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι στενοί του συνεργάτες και σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από την βουλευτή δήλωση με την οποία θα ανασκευάζει τα όσα είπε από το βήμα της βουλής. Το βράδυ η Κατερίνα Παπακώστα προχώρησε σε γραπτή δήλωση, η οποία θα κριθεί σήμερα.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που δημιουργήθηκε ζήτημα με την Κατερίνα Παπακώστα. Στο επίκεντρο ήταν και τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν η βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τον αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί από αυτή την θέση μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η εξεταστική για την υγεία. Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ καθαίρεσε από αναπληρώτρια του τομέα υγείας τοποθετώντας στην θέση της τον Ιάσωνα Φωτήλα.