Επανέλαβε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Κατέγραψε ωστόσο την κάθετη διαφωνία του στην πρόταση για να τεθεί η δημοσιονομική πολιτική σε επιτροπεία – τη χαρακτήρισε απαράδεκτη – όπως και στη συνέχιση της πίεσης από την πλευρά της τρόικας για μειώσεις στο κατώτατο, τον 13ο και 14ο μισθό.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων αλλά και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου από τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, λέγοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι εφόσον PSI, δανειακή σύμβαση και νέο οικονομικό πρόγραμμα τίθενται ως ενιαίο πακέτο, τότε η στήριξη στην κυβέρνηση πρέπει να είναι συνολική και όχι a la carte και ότι μόνο έτσι θα έχει νόημα η σύγκλιση η οποία διαπιστώθηκε στη σύσκεψη.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν ετέθη ζήτημα υπογραφών τονίζουν όμως ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ενόψει της τελικής ευθείας των διαπραγματεύσεων και συμφωνώντας ουσιαστικά με τη δραματική έκκληση Παπαδήμου ότι πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.