Επίθεση σε Τσίπρα και Μητσοτάκη εξαπολύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Όσο ψεύτικη είναι η “Αριστερά” του κ. Τσίπρα τόσο γνήσια είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

«Πιστεύω στη νίκη» σημειώνει ακόμα. «Σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνεται ένα δυναμικό λαϊκό κίνημα που διεκδικεί και ψηφίζει για μια ενωμένη, ισχυρή και αυτόνομη προοδευτική παράταξη. Αυτό το πολιτικό αίτημα ενώνει όλες τις γενιές και όλους τους προοδευτικούς πολίτες που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα συμμετοχής και αποφασιστικότητας: Μήνυμα ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού που θα φέρει τη δημοκρατική παράταξη ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστή» υποστηρίζει.

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως «ο κόσμος της παράταξης έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και δικαιώνει τις επιλογές και τη μεγάλη προσπάθεια που χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ»

Και προσθέτει: «Αυτό φυσικά με ικανοποιεί και με γεμίζει αισιοδοξία ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός. Πιστεύω στη νίκη, πιστεύω ότι θα νικήσει το μήνυμα της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης. Αυτή η ισχυρή θέληση και απόφαση των πολιτών θα σφραγίσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και θα κρίνει την εκλογή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσθέτει ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προτιμούν την κατακερματισμένη Κεντροδεξιά και για αυτό ανησυχούν από το δικό της πολιτικό σχέδιο που στόχος του είναι να προσελκύσει σε μια σύγχρονη ανανεωμένη ισχυρή και8 αυτόνομη προοδευτική παράταξη μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών.

Παράλληλα, επισημαίνει την προσφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου στην παράταξη, οι οποίοι αναφέρει πως έχουν ενεργό ρόλο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποτελώντας σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για αυτήν.

Σχετικά με τη διατήρηση της ενότητας εφόσον εκλεγεί επικεφαλής η Φώφη Γεννηματά τονίζει πως «η ενότητα και η ανανέωση είναι βάση και προϋπόθεση για το άλμα προς τα εμπρός. Την ενότητα θα διασφαλίσει ο κόσμος της παράταξης με τη συμμετοχή του και την επιλογή του» προσθέτοντας με νόημα πως «Βαρονίες και τιμάρια δεν έχουν θέση στη νέα παράταξη». Απαντώντας στο «Greek Comeback» του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το «Greek  Comeback» του κ. Τσίπρα είναι τόσο αξιόπιστο όσο ήταν τα «Greek Statistics» του κ Καραμανλή».