Τα Αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν στο επίκεντρο για άλλη μια φορά τις τελευταίες μέρες κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο φαίνεται ότι αμέσως μετά την ομιλία του στο Brookings Institution, ο συντονιστής των ερωτήσεων, David Wessel, Διευθυντής του Κέντρου Νομισματικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής Χάτσινς του Ινστιτούτου, απευθύνθηκε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ρωτώντας τον αν αισθανόταν άνετα με τις ερωτήσεις στα αγγλικά, ή αν θέλει μετάφραση.

«Θα προσπαθήσω στα αγγλικά και αν δυσκολευτώ, θα ανοίξω τη μετάφραση», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελώντας. Στη συνέχεια ο συντονιστής, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους με χιούμορ,πως θα ξεκινούσε η διαδικασία των ερωτήσεων στα αγγλικά και αν συναντούσαν δυσκολίες στην πορεία θα άλλαζαν στα ελληνικά.

«Ο πρωθυπουργός μου λέει ότι θα ξεκινήσουμε στα αγγλικά, και θα εξαρτηθεί πόσο καλά μιλάω αγγλικά για να καταλαβαίνει… Θα δούμε αν μπορεί να να τα καταλάβει. Σε αυτή τη περίπτωση θα αλλάξουμε σε ελληνικά, και θα δείτε πόσο καλύτερα είναι τα αγγλικά σας από τα δικά μου ελληνικά», είπε ο Wessel.

Δείτε το βίντεο στο 01:27:09.