Στα συμπεράσματα της συνάντησης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στον Λευκό Οίκο, αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter.

Σημειώνει ειδικότερα ότι «με τον αντιπρόεδρο @VP Mike Pence αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις».

Και υπογραμμίζει: «Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά & αμυντικά».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ανάρτησε με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας…

a3

a1

a2

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το συμπέρασμα που προκύπτει από τη χθεσινή συζήτηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία Γερουσιαστών, οι οποίοι έχουν κρίσιμο ρόλο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας είναι το εξής: «Η Γερουσία αναγνωρίζει τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά συμφέροντα, καθώς και τη σημασία και τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμμετείχαν οι: Ron Johnson – Wisconsin Republican, Chris Murphy – Сonnecticut Democrat, Jeanne Saheen – New Hampshire Democrat, Lindsey Graham – South Carolina Republican.