Αύριο θα κορυφωθεί η διήμερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σήμερα η επίσκεψη ξεκίνησε με γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έξι Επιτρόπους. Συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος Κατάινεν και οι Επίτροποι Αβραμόπουλος, Έτιγκερ, Στυλιανίδης, Χούγκαν, Μοέντας και Μαρίγια οι οποίοι σε γενικές γραμμές πρόσκεινται στο ΕΛΚ.

Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Επιτροπής, υπεύθυνο για ζητήματα Ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου, με τον επίτροπο για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, με τον επίτροπο για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία, Καρμένου Βέλα, ενώ το βράδυ θα λάβει μέρος σε συνάντηση με τα μέλη της ΝΔ στις Βρυξέλλες.

Η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί, για περίπου μισή ώρα, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα κλείσει με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ, στο περιθώριο του οποίου αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του από την Ιρλανδία και τη Μάλτα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.