«Τον Μάρτιο του 2016 είχατε πει για την πιθανολογούμενη προεδρία του κ. Τραμπ ότι “ελπίζουμε να μην δούμε αυτό το κακό”. Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο αλλάξατε άποψη;».

Την ερώτηση αυτή απηύθυνε δημοσιογράφος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον τελευταίο να σπεύδει να σχολιάσει: «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν την ομιλία μου».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, απάντησε, μεταξύ άλλων: «Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. Οι ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη και οι δυνατότητές τους να παρέμβουν για το καλό είναι εξαιρετικά σημαντικές. Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση που είχα μαζί του ήταν εξαιρετικά γόνιμη, δεν αισθάνθηκα ούτε μια στιγμή ότι απειλούμαι, αντιθέτως αισθάνθηκα ότι υπάρχει μια γόνιμη προοπτική προκειμένου να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν και να δούμε το κοινό έδαφος».