Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα και κάποια λάθη του στο ταξίδι που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ αποτέλεσαν αφορμή για τον Θεόδωρο Πάγκαλο να εξαπολύσει νέα κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός σχολίασε μέσω Twitter τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα και τόνισε ότι «τα πρωθυπουργικά μυαλά είναι τουρλουμπούκι σε οποιαδήποτε γλώσσα».

«”Greek, come back” ή “Greece, come back” είπε τελικά το παιδί; Αρχικά μεταδόθηκε το πρώτο. Στις βραδινές ειδήσεις ακούσαμε το δεύτερο», έγραψε ο κ. Πάγκαλος στο πρώτο του tweet.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είμαι παιδί του λαού. Πάντα αντιπαθούσα όσους είχαν γονείς μαυραγορίτες ή εργολάβους της χούντας» και διερωτάται «γιατί ο Τσίπρας να ξέρει αγγλικά;».

Η τρίτη ανάρτηση ανέφερε το εξής: «Έλα που έχει σημασία. Άλλο “ο Έλληνας ξανάρχεται” & άλλο “η Ελλάδα ξαναήρθε”. Ξεχνάμε τη γραμματική. Πότε ξαναήρθαμε; Πότε είχαμε φύγει;».

Και κατέληξε ως εξής: «Ο Μπαρτ έλεγε ότι η γλώσσα διαμορφώνει το νου. Τον αποκαλύπτει κιόλας. Τουρλουμπούκι τα πρωθυπουργικά μυαλά. Σε οποιαδήποτε γλώσσα…».

pagalsod