Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη χώρα επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνομίλησε μαζί του ενώ βρισκόταν εκεί: «Στην αμερικανική πρωτεύουσα δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού», δήλωσε ο υπουργός, για την επίδραση που αυτή θα έχει τόσο για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, όσο και στα περιφερειακά θέματα. «Θα είναι πολύ καρποφόρες» οι πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, εκτιμά επίσης.

«Πλέον η Ελλάδα είναι παραγωγός καλών ειδήσεων», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δ. Βίτσας, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και, συγχρόνως, πηγή σταθερότητας, σταθερότητας και ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή, προσθέτει ο αν. υπουργός.

Όπως επισημαίνει εξάλλου, «έχει αλλάξει πάρα πολύ το κλίμα σε σχέση με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα» γενικώς αλλά και ειδικώς, στον τομέα των εξοπλισμών –και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών. «Έχουμε καταφέρει μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά πράγματα» υποστηρίζει ακόμη στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.