Κόντρα είχαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου σχετικά με την αλλαγή φύλου.

«Το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα. Δεν είναι πράγματα ωραία αυτά» είπε κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στον κ. Βούτση που καθόταν στο προεδρείο της Βουλής.

«Ωραία είναι» του απάντησε ο κ. Βούτσης και ο κ. Λεβέντης του είπε: «Να τα χαίρεστε».

«Τα χαιρόμαστε» του είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πήρε την απάντηση: «Ντροπή σας. Αν είναι ωραία να τα κάνετε στον περίγυρό σας».

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Με 35% πήρατε την εξουσία. Τι νομίζετε ότι είστε; Δικτάτορες και αγνοείτε την εκκλησία και τους πάντες;».

Αναφερόμενος δε στο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα» σημειώνοντας ότι η άποψή του αυτή δεν είναι ρατσιστική.

Μιλώντας για την εκκλησία ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «η εκκλησία δεν νομοθετεί αλλά θέλει να σέβεσαι τις αρχές της» και απευθυνόμενος στο σώμα ρώτησε: «Έστειλε ποτέ επιστολή η εκκλησία στους βουλευτές που υποδείκνυε τι να ψηφίσουν; Όχι. Αλλά θέλει να σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες της».

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και στην καινούρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για τη χθεσινή της τοποθέτηση σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «οι διεμφυλικοί είναι εγκλωβισμένοι σε ξένο σώμα».