Επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, είπε ότι συνιστά «ονείρωξη» που θα οδηγήσει σε μια ακόμη τραγωδία την κυβέρνηση.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρομερά μεγάλη υποκρισία» και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναινέσεις και χαμηλούς τόνους, «έφτιαξε ένα νομοσχέδιο, όσο πιο αριστερό μπορούσε, για να ικανοποιήσει το εσωκομματικό της ακροατήριο» και για να εξισορροπήσει τους πανηγυρισμούς για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, με την δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών. Ο Α. Γεωργιάδης είπε ακόμη, ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι τα «ψηφαλάκια στην Αριστερά» και όχι τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

«Εμείς πιστεύουμε και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί. Εσείς που είστε διακηρυγμένοι άθεοι, εσείς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι είναι άθεος, πήγε στο Άγιο Όρος και έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα. Δηλαδή, εγώ άμα σέβομαι την άποψη της Εκκλησίας, το κάνω για τις ψήφους και ο Τσίπρας δηλωμένος άθεος που έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα της Εκκλησίας, δεν το κάνει για τις ψήφους;» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.

«Άθεοι είστε και δεν έχετε δικαίωμα εσείς να μιλάτε για την Εκκλησία. Για την εκκλησία έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε! Εσείς δεν έχετε καμία δουλειά με την Εκκλησία» επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης και απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης: «Αν είσαι άθεος κύριε Κοντονή να βγεις και να το υπερασπιστείς, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ! Η ΝΔ έχει καταθέσει την δική της πρόταση, που είναι σύμφωνη με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν έχει κανένα λόγο η δική μας χώρα να πρωτοτυπήσει πέραν της αποφάσεως αυτής».