Την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τη θεσμοθέτηση ενός αναλογικότερου και δικαιότερου συστήματος με «σκαλοπάτια», όπως είπε, και το μπόνους των εδρών να μοιράζεται με βάση το ποσοστό που παίρνουν τα κόμματα, πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ναρκοθέτηση» του πολιτικού πεδίου με το εκλογικό σύστημα που ψήφισε.

«Εάν αφαιρέσουμε τις έδρες των κομμάτων που δεν θα μπουν ποτέ στην κυβέρνηση, απομένουν 240-250. ‘Αρα για ποια δημοκρατία μιλάμε; Επί των 240 – 250 εδρών; Και θα έχουμε πάντα τρία κόμματα και στην αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή; Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ναι σε αναλογικότερο εκλογικό νόμο με «σκαλοπάτια»: στο 20% να παίρνει ένα κόμμα 5 έδρες, στο 25%, 10 έδρες, στο 30%, 15 έδρες, μέχρι να φθάσει τις 30 έδρες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσης, έθεσε ξανά το θέμα του «σπασίματος» της τεράστιας εκλογικής περιφέρειας της Β΄ Αθήνας, αλλά και του υπολοίπου Αττικής.«Δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοιες στρεβλώσεις στη Δημοκρατία μας. Είναι αδιανόητο ένας υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, που έχει 1 εκατ. ψηφοφόρους, να εκλεγεί αν δεν είναι συνδεδεμένος με μιντιακά συμφέροντα» επεσήμανε.