Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή υπεραμύνθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, «η Βουλή πρέπει να αντιλαμβάνεται το σύνολο των πολιτών και πρέπει να νομοθετεί για τα δικαιώματα όλων των κοινωνικών ομάδων, τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν σε αμιγώς μικροπολιτική αντιπαράθεση».

Παράλληλα, με αφορμή το νομοσχέδιο, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. «Η φιλελεύθερη πτέρυγα έχει βρεθεί απέναντι σε μία ακροδεξιά αντίληψη, όπως αυτή εκφράζεται από τον αντιπρόεδρο, Άδωνι Γεωργιάδη» δήλωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας μια διάσταση διχασμού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την οικονομία, ανέφερε ότι υπάρχει ανάκαμψη, όπως φαίνεται από όλους τους επίσημους δείκτες, και επισήμανε ότι «ακόμη και η αναλογία μερικής προς πλήρη απασχόληση έχει βελτιωθεί σημαντικά», αγγίζοντας το τελευταίο εννεάμηνο το 50-50, από το 65-35 της κυβέρνησης Σαμαρά.

Για τα μέτρα στήριξης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, 760 εκατ. θα δοθούν για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, 320 εκατ. για την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, καθώς και 100 εκατ. για την προστασία της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Τέλος, αναφορικά με τα εργασιακά, επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ, για την οποία είπε ότι ζητά από τους εργαζόμενους να εργάζονται χωρίς μισθό, προκειμένου να διευκολύνουν τους εργοδότες να προχωρήσουν σε προσλήψεις. «Το πολιτικό της σχέδιο είναι μη αμειβόμενη εργασία, ελεύθερες απολύσεις, ατομικές συμβάσεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η αλήθεια του ψεύδους αποκαλύπτεται», κατέληξε.